Szkoła Podstawowa w Reczpolu

37-755 Krzywcza

  • Zwiększ rozmiar czcionki
  • Domyślny  rozmiar czcionki
  • Zmniejsz rozmiar czcionki
Home dokumenty szkolne Klauzula informacyjna RODO

Klauzula informacyjna RODO

Email Drukuj PDF

Zgodnie z art. 13 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz.Urz.UE.L Nr 119, str. 1), zwanego dalej ?RODO? informują , że:

1. Administratorem danych osobowych jest: SZKOŁA PODSTAWOWA W RECZPOLU, RECZPOL 87A

2. Administrator danych osobowych przetwarza Pani/Pana dane osobowe na podstawie obowiązujących przepisów prawa, zawartych umów oraz na podstawie udzielonej zgody.

3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane są w celu/celach:

a. wypełnienia obowiązków prawnych ciążących na Administratorze;

b. realizacji zadań statutowych;

c. w pozostałych przypadkach Pani/Pana dane osobowe przetwarzane są wyłącznie na podstawie wcześniej udzielonej zgody w zakresie i celu określonym w treści zgody.

4. W związku z przetwarzaniem danych w celach o których mowa w pkt 4 odbiorcami Pani/Pana danych osobowych mogą być:

a. organy władzy publicznej oraz podmioty wykonujące zadania publiczne lub działające na zlecenie organów władzy publicznej, w zakresie i w celach, które wynikają z przepisów powszechnie obowiązującego prawa;

b. inne podmioty, które na podstawie stosownych umów podpisanych z administratorem przetwarzają dane osobowe.

5. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres niezbędny do realizacji celów określonych w pkt 4, a po tym czasie przez okres oraz w zakresie wymaganym przez przepisy powszechnie obowiązującego prawa.

6. W związku z przetwarzaniem Pani/Pana danych osobowych przysługują Pani/Panu następujące uprawnienia:

§ prawo dostępu do danych osobowych, w tym prawo do uzyskania kopii tych danych;

§ prawo do żądania sprostowania (poprawiania) danych osobowych,

§ prawo do żądania usunięcia danych osobowych (tzw. prawo do bycia zapomnianym),

§ prawo do żądania ograniczenia przetwarzania danych osobowych,

§ prawo do przenoszenia danych,

§ prawo sprzeciwu wobec przetwarzania danych,

7. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, ale niezbędne do realizacji wskazanych wyżej celów.

8. Dane nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy. Administrator jednocześnie informuje, że w celu ochrony danych przed ich utratą zostały wdrożone odpowiednie procedury.

9. Przysługuje Panu/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pan/Pani, iż przetwarzanie danych osobowych Pana/Pani dotyczących, narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

10. Jeśli ma Pani/Pan pytania dotyczące sposobu i zakresu przetwarzania Pani/Pana danych osobowych w zakresie działania SZKOŁY PODSTAWOWEJ W RECZPOLU, a także przysługujących Pani/Panu uprawnień, może się Pani/Pan skontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych Osobowych za pomocą adresu Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. .

 

sonda

ile czasu dziennie poświęcasz na naukę?
 

Licznik

dzisiaj481
wczoraj514
w tygodniu2532
w miesiącu8454
wszystkie533965
Powered by Kubik-Rubik.de

on-line

Naszą witrynę przegląda teraz 153 gości i 1 użytkownik 

jest godzina

kartka z kalendarza


Dzisiaj jest: Piątek
17 Sierpnia 2018
Imieniny obchodzą
Anastazja, Angelika, Anita, Bertram,
Eliza, Jacek, Jaczewoj, Joanna,
Julianna, Liberat, Miron, Zawisza,
Żanna

Do końca roku zostało 137 dni.
Zodiak: Lew